UAC 2016 - MTB Halda Stodůlky a Mistrovská časovka Bělská vteřina


2016-Halda_Bela-foto #1

Publikoval Jakub Tamchyna

16. května 2016

V sobotu 14.5.2016 se někteří členové Stark Cycling Teamu zúčastnili 2. ročníku velké benefiční sportovní akce Stodůlecká halda, kterou pořádá organizace Sport pomáhá. Tentokrát se ovšem nezávodilo na asfaltových silnicích, ale šlo o závod MTB Cross-country v krásném prostředí Centrálního parku v Praze.

Na hlavním okruhu měřícím 2,712 km s převýšením 73 m nebylo nouze o náročné stoupání ani technické sjezdy. Okruh zdolávali muži 8x, veteráni 7x a ženy 6x.

A jak je vidět z výsledků, i v terénu dokáží jezdci Stark Cycling Teamu zajet výborné výsledky. Konkrétně Klára Zadáková 1. místo v kategorii Ženy, Jan Masař obsadil 2. místo v kategorii Muži, a Josef Ptáček vybojoval 5. místo v kategorii Veteráni.

V neděli 15.5.2016 se členové Stark Cycling Teamu vypravili na časovku do Bělé pod Bezdězem a pro letošní rok navíc pořádnou jako Mistrovství UAC v časovce jednotlivců.

Celý závod byl hned od začátku provázený výrazným ochlazením, občasným deštěm a vytrvalým bočním větrem. Ale ani tyto nepříznivé podmínky nezabránily závodníkům Stark Cycling Teamu zajet kvalitní výsledky a zároveň získat potřebné body do týmové soutěže.

V kategorii A se blýskl vynikajícím, leč trochu nepopulárním 4. místem Ondřej Sobek. Trasu dlouhou 17,4 km zvládl zajet v čase 25:23. V kategorii C bylo hned dvojí zastoupení. Jan Bryxi vybojoval výborné 5. místo, Marek Kovář obsadil 19. místo. Kategorii D úspěšně reprezentoval na 14. místě Michal Stark. V kategorii žen se na vynikajícím 2. místě umístila Klára Zadáková.


GALERIE