UAC 2016 - Etapák Běleč


2016-Belec-foto #1

Publikoval Jakub Tamchyna

30. května 2016

Poslední květnový víkend se stala Běleč na Křivoklátsku další zastávkou už pořádně rozjetého vlaku s názvem UAC 2016, a to hned zastávkou dvojnásobnou v podobně sobotní časovky jednotlivců a nedělního 29. ročníku Bělečských okruhů.

V sobotu 28.5. se zde pořádala časovka jednotlivců. Trasa měřící 25 km zavedla závodníky do Lán, kde se pěkně obkroužil kruhový objezd a zase se uhánělo zpět do Bělče. Stark Cycling Team zde reprezentovali Michal Stark, Jan Bryxi, Marek Kovář a Klára Zadáková. Nejrychleji z týmu prosvištěl trasu Honza Bryxi, a to ve skvělém čase 36:16, který mu vynesl 5. místo v kategorii C. Ve stejné kategorii obsadil Marek Kovář 17. místo. Michal Stark si dojel v kategorii D pro 15. místo a Klára Zadáková vybojovala první místo mezi ženami.

V neděli se Stark Cycling Team vrátil na místo činu ve stejném složení a ještě s dvěma posilami v podobně Míry Pivrnce a Honzy Černého, kteří měli v nohou sobotních 110 km slavné silniční klasiky Karlovy Vary – Unhošť.

Bělečský okruh zdolávali závodnici v kategorii A a B pětkrát (108 km) a závodnici druhého balíku třikrát (65 km) a pokaždé je pořádně prověřilo stoupání z Nižboru zpět do Bělče.

Stejně jako v sobotu, i v neděli se nejlépe ze Stark Cycling Teamu umístil Honza Bryxi, a i v tomto závodě mu jeho výkon vynesl 5. místo v kategorii C a stabilně se tak zařadil mezi elitní pětku druhého balíku.

V čase 1:55:55 dorazil na 9. místě v kategorii D do cíle Míra Pivrnec, na kterém bylo vidět, že i po sobotním náročném závodě dokázal patřičně zregenerovat a závod zajel výborně.

Klára Zadáková zopakovala sobotní umístnění a opět potvrdila skvělou formu, když v rámci UAC kategorie žen dojela opět první.

Michala Starka bohužel na trati postihla technická závada na kole a musel ze závodu odstoupit i přes veškerou pomoc a péči, kterou mu do té doby poskytoval Honza Černý, pro tento závod jedoucí jako jeho vrchní domestik. Honza tedy po zbytek závodu podporoval našeho dalšího závodníka Marka Kováře. Společně pak dojeli v čase 2:05 a pro Marka to znamenalo 22. místo v kategorii C. Honza hodnocen nebyl, protože se po hrdinském výkonu v sobotním závodě rozhodl Bělečské okruhy jet pouze tréninkově v druhém balíku a zároveň tak pomoci ostatním členům týmu.


GALERIE