Karlovy Vary - Unhošť 2016


2016-KV_U-foto #1

Publikoval Jakub Tamchyna

5. června 2016

28.6. se konal již 33. ročník legendárního závodu Karlovy Vary – Unhošť. Pořadatelům se povedl husarský kousek a na frekventované komunikaci E48, která čítá několik omezení, získali po dlouhých jednáních potřebná povolení. Trasa nově vedla přes dvě objízdná místa, Žlutice a Jesenice a její délka se protáhla na celkových 119 km.

Náš tým musel pro tento víkend rozdělit své jezdce do dvou skupin. První skupina bojovala o body do hodnocení UAC v Bělečské časovce a druhá skupina ve složení Jan Masař, Jan Černý, Pavel Kryška, Dušan Hauser, Miroslav Pivrnec, Josef Ptáček, Lukáš Mazůrek a David Slaboch se postavila start závodu Karlovy Vary - Unhošť.

Krátce po startu závodu diktoval ostré tempo na čele balíku náš Dušan Hauser, aby zredukoval pole prvního balíku. Na 6-tém km odjíždí Jiří Ježek a k němu do skupiny přiskakuje závodník a leader našeho týmu Jan Masař. Jejich skupina čítá 5 jezdců. V tento okamžik přebírá kontrolu nad balíkem náš tým a nechává skupinku bez větší aktivity poodjet. Na 26 km z našeho balíků odjíždí Lukáš Tvrz (celkový vítěz závodu) a bere s sebou další dva jezdce. Až do cíle náš tým plně kontroluje a udává tempo druhého balíku.

Cílem závodu projíždí Jan Masař, po svalových problémech, s minimální ztrátou na výborném celkové 8. místě! Náš tým získal ve speciální a tradiční kategorii „Unhošťáci“ kompletní podium v pořadí Pavel Kryška, Jan Černý a Dušan Hauser. Výborný výkon předvedl David Slaboch, který naskočil do závodu po vleklých zdravotních problémech s kolenem.


GALERIE